Mido karóra

MIDO
A Mido név - jelentése a spanyol "Yo mido", azaz "mérek" kifejezésből ered - születése óta a technikai innováció és az időtlen dizájn szinonímája lett. A Mido G. Schaeren & Co. AG óragyárat Georges Schaeren alapította Solothurn-ben, 1918. november 11-én.
Az építészethez hasonlóan a Mido filozófiája is az, hogy az időtlen dizájnt a funkcionalitással ötvözi a divattrendek követése helyett. Kiváló minőségű anyagokból készít órákat, amelyek precíz szerkezetekkel rendelkeznek, és kiemelkedő vízállóságot kínálnak a hosszú élettartam érdekében.
A világ vezető óragyártó csoportjának, a Swatch Group-nak a középső tartományában foglal helyet, a Tissot és a Longines között. Célja, hogy ebben az átlagosan 1000 CHF árkategóriában a legjobb és legtartósabb órákat nyújtsa.
Az új márkanév által megkívánt imázst gyorsan elérte a Mido már az 1920-as években: rendkívül elegáns női karórák formázott, színes és zománcozott óratokkal és modern szíjakkal, valamint az úriembereknek szánt vizuálisan tetszetős időmérőkkel. Piacra talált a virágzó autóiparban, számos márka, pl. Buick, Bugatti, Fiat, Ford, Excelsior vagy Hispano-Suiza stb. hűtőrács-dizájnú karóráit gyártotta, hogy az autórajongók olyan helyeken is kifejezhessék szenvedélyüket, ahová nincs lehetőségük hogy elvigyék magukkal a járműveiket.
 
A '30-as években az akkor még ritka óra-tulajdonságnak számító vízállóság terén tett úttörő fejlesztést, a parafa-korona tömítőrendszer feltalálásával. A mai napig neves, abszolút vízálló, antimágneses és ütésálló Mido Multifort 1934-es megjelenése a márka történetének egyik legfontosabb mérföldköve.
Annak bizonyítására, hogy az óra nagyon extrém körülmények között is tökéletesen működik, a Mido ezt a modellt nagyon alaposan tesztelte a New York-i Electrical Testing Laboratories Inc.-vel (ez az eljárás volt az amerikai kormány hivatalos tesztje). Ez az egyedülálló, új, innovatív tömítési rendszer 1934 óta a mai napig kiválóan védi az értékes mechanizmusokat a víztől. A koronában speciálisan kezelt természetes parafát használtak, amely lezárta a koronabetétet, ami minden óratok kritikus pontja. Mivel tökéletes kötést alkotott a tengellyel, a Mido még a korona kihúzásakor is képes volt garantálni az abszolút vízzáróságot.
 
Ezt a technológiát használta az 1944-ben megjelent Mido Ocean Star kollekció is, melyből 1959-ben nőtte ki magát a Mido Ocean Star Commander modell, a mai napig forgalomban lévő, ún. monoblokk (Monocoque) óratokkal rendelkező zseniális dizájn.
1959-ben ez a parafarendszer az "Aquadura" nevet kapta és kiegészítve ezt a Monocoque tokkal és a préselt Permafit üveggel a Mido mérnökei közelebb kerültek azon célkitűzésükhöz, hogy rendkívül hosszú élettartamú órákat gyártsanak.
 
A Mido vállalat a szerkezeti fejlesztések terén sem maradt el korabeli versenytársaitól. Az első elpusztíthatatlan felhúzó-rugó (1936), a dátum megjelenítése (Mido Datometer 1939), a kronográf funkció centrális alkalmazása (Multicenter-Chrono 1943), és a "COSC - Chronometer" szerkezetek magas arányú jelenléte a kollekciókban mind hozzájárultak a Mido márka elterjedéséhez.
 
A Mido órák teljes kollekciójának tervezését 2002 óta az építészet ihleti ("Inspired by Architecture"), az alkalmazott 4 tervezési stílust (Klasszikus, Sportos, Vintage, Design) 7 óracsaládban vonultatja fel:
 
Mido Baroncelli (a Baroncelli család 1976 óta létezik): a Mido klasszikus, időtlen ívű kollekciója a milánói Galleria Vittorio Emanuele és a Rennes Opera House alapján tervezve
 
Mido Belluna (a Belluna család 2008-ban jelent meg először): az Art Deco építészet időtlen formáiból merít ihletet, a londoni Royal Albert Hall mintájára
 
Mido Multifort (1934 óta létező Mido óracsalád): a sydney-i Harbour Bridge robosztus megjelenésében
 
Mido Ocean Star (1944 óta létező Mido óracsalád): a gibraltári Europa Point Lighthouse megbízhatósága ihlette, magas vízállóságú órák
 
Mido Commander (1959 óta gyártott Mido óracsalád): utánozhatatlan vintage életérzés a párizsi Eiffel Tower műszaki részletei alapján
 
Mido All Dial (2002 óta): impozáns formatervezés, akárcsak a római Colosseum
 
Mido Rainflower (2019 óta): #CreateYourMido kampány eredményeképp a singapore-i ArtScience Museum által ihletett rajongói tervek szerint
 
A Mido elkötelezettje a múló trendeket átvészelő gyönyörű órák készítésének, melyeket a legjobb minőségű anyagokból, aprólékos tervezéssel készít. A fenntarthatóságot a rendszeres karbantartást biztosító szerviz-hálózattal és a hosszútávú háttértámogatással segíti. A Mido órákat jelenleg a világ 2700 értékesítési pontján érhetjük el, melyek a több mint 70 országban jelen lévő szerviz-központ támogatásával működnek.

Mido karóra kollekciói

Mido OCEAN STAR Mido BARONCELLI Mido BELLUNA Mido COMMANDER Mido MULTIFORT Mido RAINFLOWER
1 2
Az árak tartalmazzák a 27%-os ÁFÁ-t (bruttó árak).
1 2

Termék szűrő

Ár
Összes
1 - 50e Ft
50 - 150e Ft
150 - 300e Ft
300e Ft-tól
Színvilág
Szíj anyaga
Összes
Újrahasznosított
Bőr Fém Kaucsuk Műanyag Szövet
Szilikon
Természetes vegán alapanyag
Vízállóság
Összes 30m 50m 100m 200m
300m
500m
600m
Kijelzés típusa
Összes Analóg kijelzés
Analóg-digitális kijelzés
Digitális kijelzés
Szerkezet működési elve
Összes
Elemes (kvarc vezérlésű) szerkezet
Fényenergiát hasznosító akkus (kvarc vezérlésű) szerkezet
Mechanikus (automata felhúzású) szerkezet
Mechanikus (kézi felhúzós) szerkezet
Tölthető akkus (CPU vezérlésű) szerkezet
Szerkezet pontossága - pontosítása
Összes
Bluetooth (iOS/Android)
COSC kronométer minősítés
GPS jel vezérelt működés
PRECIDRIVE
Rádiójel vezérelt működés
Bluetooth
Összes
IOS/Android App: CASIO WATCHES
IOS/Android App: EDIFICE Connected
IOS/Android App: Frederique Constant Smartwatch
IOS/Android App: G-SHOCK Connected
IOS/Android App: G-SHOCK MOVE
Tok anyaga
Összes
Karbon
Műanyag
Rozsdamentes nemesacél
Titánium
Díszítőkövek típusa
Összes
Cirkónia
Gyémánt
Swarovski kristály
Főbb funkciók
Összes
Riasztás
Holdállás Naptár
Világítás
Stopper
Limitált (speciális kiadás)
Összes
Limitált kiadás
Speciális kiadás
Óratok kialakítása
Összes Kerek fazon
Szögletes fazon
Tok mérete
Összes S M L
XL
További szűrési feltételek
Vissza a tetejére
Bezár